Tolkido Oyun Rehberi Yayında!

Tolkido, 21 Şubat 2022
Çocuk ve Oyun

Merhaba! Bu hafta sizlere harika bir sürprizimiz var!

Oyun oynamak bizim için ciddi bir mesele tıpkı her çocuk için olduğu gibi! Bu yüzden çocukların fiziksel ve bilişsel becerilerini eğlenirken geliştirdiği bir ortamın yaratılmasına öncü olan Tolkido oyun ekosistemini geliştirmeye devam ediyoruz.

Kendin Yap Kart ve Etiketler ile her çocuk için geliştirilebilecek sayısız oyun ve eğitim seti yaratılabilir. Bu setlerle 6 yılda sevgili öğretmen ve ailelerimizden birçok farklı fikir ve yaratıcı uygulamalar gördük. Biz de uzmanlarımızla bir araya geldik ve “Tolkido ile neler yapabilirim?” diyen ve ilham arayan ebeveynler ve öğretmenlerimiz için bir kitapçık hazırladık.

Tolkido Oyun Rehberinde, MİO ve Kendin Yap Kart ve Etiketler ile oynanabilecek 5 farklı oyun bulacaksınız. Bu oyunlarla çocuklar kendi vücutlarını ve duygularını tanıyacak, çevrelerini keşfedecek, kavramları öğrenecek ve en önemlisi hayal güçlerini geliştirecekler.

Kİtapçıktaki oyunları çocuğunuzun yaş, beceri ve ilgi alanlarına göre uyarlayabilmek için ipuçları da bulacaksınız. Bunların dışında da çocuğunuzla birlikte özgürce uyarlamaktan çekinmeyin.

Çocukların güvendeyken özgürce seçim yapabildiği bir ortamda oyun oynamalarını çok önemsiyoruz. Bu sebeple her oyunun nasıl oynandığı çocuğun karakterine göre değişebilir. Oyunların farklı şekillerde oynanması, oyunların hatalı oynandığı anlamına gelmediğini farklı oyun şekillerinin çocukların öğrenme sürecinin doğal sonucu olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani farklılıklar bizim için büyük bir değer!

Siz de kitapçıkta bulmuş olduğunuz oyunlardan esinlenerek MİO ile kurguladığınız özgün oyun fikirlerini bizimle paylaşabilir ya da #TolkidoBenim hastag’i ile sosyal medyada yayınlayabilirsiniz.

Her çocuğun kendi potansiyeline kavuştuğu oyun dolu bir dünya dileğiyle...

Oyun Rehberinin ilk sayısını ücretsiz olarak indirin ve oynamaya başlayın. Oyunlu günler dileriz :)