Tolkido’nun Yeni Uyku Seti

Tolkido, 23 Şubat 2022
Çocuk ve Uyku

Bebeklerin ve çocukların sağlıklı büyümeleri iyi bir uykuya bağlı. İyi bir uykunun püf noktası ise güvende ve rahat hissetmek. Bebeklerin en çok güven duyduğu kişileri yanında hissetmesi, kolaylıkla uykuya dalmanın ve uyku süresince huzurla uyumasının ilk adımı. Bu süreçte bakım verenlere destek olmak için oldukça kapsamlı bir set olan Tolkido’nun Akıllı Uyku Arkadaşım setini yarattık. Anne-baba sesinden masallar, ninniler artık hep bebeğinizin yanında! Üstelik bu sette bir ilke imza attık.

Sertab Erener, Can Bonomo ve Öykü Karayel’in sesinden İyiliğe Ninniler şimdi Tolkido’da!

Bepanthol Baby işbirliği ile geliştirilen “İyiliğe Ninniler” Tolkido ile özel bir karta dönüştürdük. İyiliğe Ninniler kartında Sertab Erener, Can Bonomo ve Öykü Karayel’in sesinden 12 ninni bulunuyor. Daha eşitlikçi ve pozitif bir dünya için yeniden yorumlanan ninnileri Tolkido’dan dinlemek için Akıllı Uyku Arkadaşım setini satın alabilirsiniz. Eğer zaten Tolkido MİO’nuz varsa sadece İyiliğe Ninniler Kartını alarak Tolkido koleksiyonunuzu genişletebilirsiniz.

Tolkido’nun Akıllı Uyku Arkadaşım Seti Nasıl Kullanılır?

Tolkido’nun Akıllı Uyku Arkadaşı seti aklını teknolojiden, güzel bir uykunun gücünü ise anne/baba sesinden alıyor. Kendi sesinizi kaydedebileceğiniz bu set ile çocuğunuz, sesinizi hep yanında hissetsin, aranızdaki bağ güçlensin.

Bebeğinizi/çocuğunuzu yatırırken, birlikte uyku rutini oluştururken veya siz uzaktayken yararlanabileceğiniz bu sette masallar, ninniler, uyutucu sesler, beyaz gürültüler ve kendi sesinizi kaydedebileceğiniz özel kartlar var. MİO’yu bir uyku arkadaşına dönüştüren sevimli kılıf Puki ve Puki’nin Yumoş Yatağı da sete dahil. Uykudan önce MİO’yu yatağına yatırın, çocuğunuz da ona eşlik etsin. Çocuğunuz uykuya dalarken ona sizin sesinizle ninniler söylesin, masallar anlatsın. Siz yanında olamasanız bile minik yavrunuz sizin sesinizle huzurla uyusun.

Akıllı Uyku Arkadaşım Setinde Neler Var?

Tolkido Akıllı Uyku Arkadaşım seti sürekli güncellenen Masallar, Uyku Sesleri ve Klasik müzikler içeren büyük bir kütüphaneye sahip. Şimdilik her bir kartta 5 farklı masal, ninni ve müzik var. Çok yakında yenileri bu kütüphaneye eklenecek ve Tolkido mobil uygulamasından kartların içerisindeki sesleri istediğiniz zaman değiştirebileceksiniz.

Kendi ses kayıtlarınızı yapabileceğiniz özel Kendin Yap Kartları ise dilediğiniz kadar ve dilediğiniz zaman yine mobil uygulamadan kolayca değiştirebilirsiniz.

Bu setteki ürünler:

MİO: Konuşan akıllı kutu

PUKİ: MİO’nun sevimli kostümü

Yumoş Yatak: Puki’nin kart koyma cepli özel yatağı ve yorganı

İyiliğe Ninniler Kartı: Bepanthol Baby işbirliği ile geliştirilen Sertab Erener, Can Bonomo ve Öykü Karayel’in sesinden ninniler

Kendin Yap Kartlar: İçine kendi sesinizi yükleyebileceğiniz 3 adet kart

Uyku Masalları Kartı: Dostluk, paylaşma ve sevgi temalı sıcacık uyku masalları

Bedtime Stories Kartı: İngilizce çocuk klasiklerinden seçme İngilizce masallar

Klasik Müzik Kartı: Mozart, Beethoven, Vivaldi ve Bach gibi ünlü bestecilerin eserlerinden seçmeler

Uyku Sesleri Kartı: Deniz sesi, orman sesi, çekirge sesleri gibi sakinleştirici sesler

Uyku Müzikleri Kartı: Sakin, dinlendirici ve huzurlu müzikler

Akıllı Uyku Arkadaşım Seti’ni dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Biz yine de ilham olması için bu seti nasıl kullanabileceğinize dair birkaç örnek vermek istiyoruz.

Tolkido Akıllı Uyku Arkadaşım seti ile yapabilecekleriniz:

  • 1.

    Kendin Yap kartlardan birine birlikte uydurduğunuz bir “Uyku Rutini Şarkısı” kaydederek uyku saati geldiğinde MİO’ya bu kartı gösterip şarkı eşliğinde yatmaya hazırlanabilirsiniz.

  • 2.

    Yatağa yatarken Yumoş Yatağın cebine birlikte seçeceğiniz bir masal veya müzik kartını koyup MİO’nun anlattıklarını dinlerken uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • 3.

    Uzaktaki sevdiklerinden örneğin anneanne veya dedesinden bir masal okuyarak size ses kaydını WhatsApp’tan göndermesini isteyebilirsiniz. Bu sesi Kendin Yap Kartınıza yükleyerek yatma zamanında anneannesinden bir masal dinletebilirsiniz.

  • 4.

    Bebeğinizi sakinleştirmek için alfa dalgalarını düzenleyici largo barok müziklerden oluşan klasik müzik kartı ile beyin gelişimini destekleyebilirsiniz.

  • 5.

    Bir karta onu ne kadar çok sevdiğinizi, her zaman yanında olduğunuzu anlattığınız bir ses kaydedip siz evde değilken de onu güvende hissettirecek mesajlarla sakinleşip uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • 6.

    Uykuya dalmadan önce İngilizce masal kartını dinleterek İngilizce seslere aşinalığını sağlayabilir, böylece İngilizce’yi kolayca öğrenmesine zemin hazırlamış olursunuz.

  • 7.

    Yenidoğan bebeğinize, Uyku Sesleri kartındaki beyaz gürültüler ve kalp atışı sesleri ile anne karnından yeni dünyasına adapte olma yolculuğunda yardımcı olabilirsiniz.

%100 organik: Puki ve Yumoş Yatak

Miniklerin hassas ciltlerini düşünerek geliştirdiğimiz sevimli Puki ve Yumoş Yatak tasarımdan üretime özenle hazırlandı. Bu ürünlerde sadece çocuklarımızı değil, doğayı da düşünerek FDA onaylı, doğaya ve insana saygı prensibi ile üretilen pamuklu kumaşlar kullandık, sevgi ve özenle Puki’yi yarattık.

Tolkido Nedir?

Tolkido 0-9 yaş arası çocuklar için geliştirilmiş yenilikçi ve eğitici bir akıllı oyun sistemidir. Çocukların teknoloji ile ekran ve internetin zararlarından uzak, güvenli şekilde tanışmasını sağlarken 21. yy becerilerini geliştirmelerine destek olur. Ebeveyn ve öğretmenler için geliştirilen mobil uygulama ile kontrol edilse de oyunları internet veya telefondan bağımsız çalışır. Farklı oyunları ile kişiselleştirilebilen Tolkido çocukların;

  • Güvenli teknoloji kullanımını destekler.

  • Dil ve iletişim becerilerini geliştirir.

  • Yeni kelime ve cümleler öğretir.

  • İnteraktif oyunları ile eğlence ile eğitimi birleştirir.

  • Hayalgücü, hafıza ve dinleme becerilerini geliştirir.

  • Analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirir.

  • Ekrandan uzak, hayatın içinde öğrenmeyi destekler.

Tolkido Ailesi olarak çocukların farklılıklarına saygı duyan her bir çocuk için özel bir gelişim yolculuğunun çizildiği yaratıcı ve pozitif bir dünya için çalışmaya ve yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Takipte ve oyunla kalın. Tolkido Ailesine hemen katılmak için Tolkido Başlangıç Paketlerini inceleyebilir veya bizi arayarak uzmanlarımıza danışabilirsiniz.